onsdag 20. oktober 2010

Litt nytt fra Hallingdal - Reachen, Skaga (Gol)

If you can`t reach the hold, climb to it....



Ca 35 ruter er borret og åpnet på dette "ny"-etablerte feltet som vi kaller "Reachen" ved folkehøgskolen på Gol. Feltet ligger inne i skogen og består av en østvendt-, en sydvendt (hovedfeltet) og en nedre sydvendt sektor.

Det har de sista to årene blitt pusset, boltet, topptauet, svettet, bannet og ledd for å få gått noen fine ruter på dette felt. I dag var det sannsynligtvis ny pers på feltet med 9 klatrere på hovedveggen. Felt som Natten og Skaga er kjente plasser for tillreisende klattrere, men Reachen fortjener ett besøk da veggen på det høyeste er 25 meter høy og har etablerte ruter mellom grad 5 til 8 med hovedvekt på vertikal sjuerklatring.

Noen av rutene har allerede blitt populära og for eksempel ruten "Hit og Dit" grad 6 er en jevn 25 meter lang stjernerute. Andre ruter som Klatremusa 7+, Prolog 7, Rampestrek 6+, Ser Prøv Plaser Gå 7+, Flisespikkern 7, Rikards minnerute 7-, Med nebb og klør 7 og Snyltegjesten 7 er noen eksempler på ruter som allerede har noen bestigninger og får mye skryt av besøkende klattrere. Vi har skrevet navnet på starten av ruten med rød vannfast maling så det er lett å finne frem. Respekter uåpnede projekt.

Sender med noen bilder fra feltet og vi håper å se mange klatrere på Reachen til sommeren..

Ha en fin høst med ønske om god friktion.

















Tekst: Bjørn Kruse


1 kommentar:

  1. Noe for minifører? http://klatring.no/Anlegg/Minif%C3%B8rer/tabid/6358/Default.aspx

    SvarSlett