onsdag 12. august 2009

HYDALEN - ET KLATREELDORADO?



Hydalen i Hemsedal er for mange kjent som et nydelig naturvernområde med fine fiske- og turmuligheter. Men visste du at det også her finnes noen flotte klatreruter?

I oktober i fjor åpnet Per Ola Seim og Christian Evensen ruta Hydalskallen (3. taul 6-). Turen ble en lettere strabasiøs ferd, da det var is i rissene og cruxene på ruta er overhengende og avhengige av gode sikringer. At Christian hadde valgt stive støvler for anledningen, gjorde ikke saken bedre... Men god jobb av Per Ola (med Boreal Crux) fikk oss opp til slutt hvor vi ble møtt av den største fullmånen vi noen gang hadde sett, skinne på oss der den hang over Valdres. Uttoppingen på ruta er nydelig, da man kommer opp på et platå som man kan flate helt ut på og få i seg siste sjokoladebiten.

I juni i år tok vi med oss Bjørn Kruse og dommen er den samme fra den kanten: "Fan, for en klätrerute, boys!"

Hydalskallen er en fantastisk rute i dieder, riss og som nevnt overhengende opptak på 6-er tallet. Hvis du vil prøve, ta med solid rack og gjerne en Camalot #3 og/eller #4. Du ser et markant riss til høyre oppi lia når veien flater ut i bunn av dalen. Ligger i et området som heter Hovda under Hydalshjallen. Sjekk http://kart.statkart.no.

Tekst: Christian Evensen
Bilde: Christian Evensen og Bjørn Kruse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar