torsdag 13. august 2009

PUSS, PUSS SÅ FÅR DU EN....



Christian: "Hva driver du med om dagen, Espen? Blir det noe kileklatring i Bohus? Gått noen harde buldre i det siste?"
Espen: "Hæ, jeg klatrer ikke - jeg pusser!"

Det går fint an å gro fast på Klatreverket, eller kun oppsøke etablerte felt utendørs i Norge og i utlandet. Med all respekt - det er vel stort sett det vi gjør her i Hemsedal og, utenom de gangene vi leker pionerer og går varianter og nye linjer i Hemsedals-fjella sommer som vinter. Det handler mye om å motkjempe den velkjente tidsklemma.

Men enkelte har litt mer tid, og fordi de brenner noe fryktelig for de driver med så settes det klart mer tid av til det også. Det er de som har pusset og evt boltet den fine ruta du gikk forrige uke. Det er de som har diskutert med grunneier, hogd tømmer, planert landinger og jobbet mer enn en gjennomsnittlig gartner gjør på et år for å etablere buldre-prosjektet du sikler på. Det ligger en enorm drivkraft hos noen til å etablere! Etablere og gå prosjekter!

Jeg forstår Espen godt. Så sett i gang og puss den steinen som morra di syntes ligger feil til i hagen på hytta! Kanskje du finner noe å bryne deg på....

Espen Samuelsen er kunstner og holder til i Østfold. Han har sendt oss noen tanker og bevis på hva som er mulig hvis man bare klatrer mye - og pusser...

Espen Samuelsen, Søknadsfrist, grad 7C+ (mulig 8A)

E T S -  moves in the forest, hands in the cracks, art because of all the questions. 
Movement in the space. Vectors pulling a bit each from every side. Getting heavy from all the impossibilities in the possibilities. Feeling lighter from the thought of what reality is. Movement from hold to hold gives a feeling of simplicity in the complexity. Making the heavy feel weightless. 
Searching forever. Swetting forever. Finding, feeling content. In lack of new codes, feeling restless. 
An empty mind.
Standing in front of a new code, unravelled from the green stuff on the granite.   An art of the restless, hooded beings running in front. The travellers.
Cracking these beutiful codes in nature. 
The search is the everything, the rest feels static. 
Let it be timeless. Let it be about our organism. Not about you. Not about me.


First it is ridiculed
Second it is highly apposed
Finally it is accepted as truth


Espen Samuelsen, sted og grad TBA

Tekst: Christian Evensen og Espen Samuelsen
Besøk Espen på http://spnart.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar